Om The Gathering

Vad är The Gathering?

The Gathering är Tomorrowlands officiella förfest som arrangeras på torsdagen. The Gathering arrangeras inne på DreamVille vilket innebär att du måste ha köpt ett paket som innehåller entré till DreamVille.

Festen brukar börja lite smått runt 13:00 på torsdagen men det brukar först vara runt 20:00 som den kommer igång på riktigt. Festen pågår fram till 01:00 och arrangeras båda helgerna.

Omkring 30 000 personer brukar deltaga på The Gathering. Det kan kännas lite komiskt att 30 000 endast kommer till en så kallad “förfest”. För vissa festivaler så hade 30 000 varit ett fantastiskt besökarantal men för Tomorrowland som har ca 200 000 besökare (65 000 besökare per dag på festivalområdet) så är det en häftig siffra.

Det kostar inget extra att besöka The Gathering förfesten. Det ända du behöver som tidigare nämnt är ett paket kopplat med DreamVille. Köper du alltså endast Full Madness Pass eller Comfort Pass med hotell utanför Tomorrowland så har du alltså ej tillträde till festen.

För de som köpt Spectacular eller Comfort Pass så finns det en VIP läktare med egen bar vid scenen. För de som har vanlig entre, så kallat Full Madness Pass, så får man nöja sig med vanliga dansgolvet.

Det finns barer på båda sidorna om scenen och foodcourten ligger lägligt endast 200m bort. Barerna hyser liknande utbud som standard barerna inne på Tomorrowland. Du finner allt från öl, vin och groggar.

The Gathering at Tomorrowland with people
The Gathering at Tomorrowland 2019

LÄS MER OM TOMORROWLAND